SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

P12 & P11 (födda 2010/2011/2012) säsongen 2022/2023!

Denna säsong tränar pojkar födda 2010/2011/2012 tillsammans och spelar matcher i tre olika lag. Vi har ett lag anmält i P12, där kommer huvudsakligen våra 2010:or spela så klart. Ibland kommer dom nog att behöva stöttas upp av några 2011:or. 

 

Våra 2011/2012:or ska fylla två lag i seriespel P11. 

 

Vi kommer att rotera spelare i lagen så grabbarna ska få spela med olika lagkamrater så mycket det går, allt för att inte skapa missnöje i form av "varför får jag aldrig spela med den eller den". Vi tror detta är den klart bästa vägen att gå för grabbarna. Lite mer arbete för ledare och föräldrar att hålla koll på får vi stå ut med, allt för killarnas bästa!

 
Tränare vid passen är huvudsakligen Sofia Lindgren, Magnus Johansson, Michael Söderkvist & Henrik Lindgren. Men vi önskar/behöver hjälp & stöttning från fler. Och då framförallt kring matcherna. Vi har tre lag anmälda till seriespel. Omöjligt för oss tränare att vara på två ställen samtidigt... Därför önskar vi stöttning från fler föräldrar vid matcher!
 
Träningstider
Tisdagar: 16:45 - 18:15 SPORTHALLEN
Fredagar: 15:30 - 17:00 SPORTHALLEN
 
Vi har alltid tillgång till omklädningsrum efter träningarna, så vi ser mer än gärna att killarna duschar och byter om efter träningen.
 
Det är inte för sent för nya att börja spela handboll...!!! Ta gärna med nån ny kompis så kör vi!
 
Missa inte att ha koll på vår kalender, prenumerera gärna! Det kan komma till eller dras ifrån tillfällen.
 
Självklart ser vi gärna fler grabbar födda 2010/2011/2012 på träningarna, vore riktigt kul om denna grupp fortsätter ha kul tillsammans!
 
Nu kör vi!
Planering säsong 2023/2024
2023-03-24 08:59

Precis i slutskedet av innevarande säsong så har vi börjat planera nästa säsong.

 

Fortsätta träna.

Det är en hel del grabbar som kommit med önskemål om att vi ska fortsätta träna även om den vanliga säsongen nu tar slut. Precis som fotbollen exempelvis gör.

Vi har ett stort pussel att lägga där då vi är utspridda över tre åldersgrupper och har just fotbollsspelare i 5-6 olika fotbollsföreningar.

 

Vi kommer att ha fortsatt handbollsträningar på fredagseftermiddagar, utgångspunkt från samma plats och tid som under säsongen. Det kommer att innehålla både teknik & spel men också fokus på att jobba mer och mer med fysiken på grabbarna! Det märks väl att vi har en del att utveckla där också...

 

OBS! Det är av absolut högsta vikt att grabbar som "dubbelidrottar" prioriterar högsäsongens idrott. Det betyder att fotbollen går före vid krockar mellan 1 april - 30 september. Likväl ska vinteridrotter prioriteras mellan 1 oktober - 31 mars.

Helt enligt förbund, SISU, kommun och central överenskommelse mellan föreningar under namnet SAMSYN ULRICEHAMN. Inom ramen för det så är det också viktigt att ledarna för olika grupper ser till att göra allt i sin makt för att undvika att lägga träningar samtidigt för att barnen ska slippa att tvingas välja!

 

Gällande nästa säsong så är det en del mer att fixa med. För då gäller vanligt seriespel för alla våra tre lag som vi tänkt anmäla även kommande säsong. 

I år har endast P12 spelat serie "på riktigt". Det mynnade ju ut i en avgörande match om silvermedaljen imorgon lördag :-)

 

Planen är att nästa säsong spela med 1 x P13 & 2 x P12 i seriespel.

i och med det kommer det att krävas mer av oss. Bland annat i form av utbildat sekretariat på alla hemmamatcher, matchvärdar och annat kring det.

 

Vi vill också åka på cuper nästa säsong. Då behöver vi börja samla pengar på riktigt. Och redan nu ha en lite mer långsiktig tanke kring exempelvis att spela U-SM om ett par år. Vi kommer att tillsätta folk till olika uppdrag framöver. 

Känner man att man vill förekomma och erbjuda sina tjänster på något vis redan nu så är det mer än välkommet att meddela oss det!

 

Avslutar med att kommentera att vi är sjukt glada och stolta att se de steg grabbarna tagit denna säsong! Det gäller både de som redan spelat i många år men även de som börjat spela under denna säsongen!!

 

 

Cuper under säsongen
2022-11-02 23:18

Förra säsongen var stora delar av truppen iväg på IrstaBlixten. Den sortens cuper är av tradition det som de flesta av våra aktiva ungdomar tycker är allra roligast...

 

Denna säsong kommer föreningen inte att subventionera några gästkort osv. Men lagens anmälningsavgifter står man för som vanligt. Vi snackade kort om detta med eventuellt cupdeltagande på föräldramötet.

 

Vi har en grovskiss på hur vi tänker oss cuper denna säsong. Tankarna ser ni nedan, det kommer snart ut kallelser på dessa för att se intresset. Är det någon/några av er som har frågor eller åsikter kring detta så hör gärna av er. Kanske vill några av er till och med delansvara för delar av detta?

 

* Hallbybollen, Jönköping. 5-7/1. Vi kommer pendla. Kostnad 110kr per spelare att delta.

* BUA-cupen, Borås 11/3 1-dagars. Gratis för spelarna.

* Åhus beachhandboll 13-14/7. Övernattning i skolsal. Kostnad cirka 1000-1200kr per person.

 

Gällande Åhus så är det en helt magisk fest, vore så grymt kul om det kunde bli av. Vi håller på att titta på alternativ för att om möjligt "jobba av" delar av den kostnaden. Mer om det framöver. Vi ser mer än gärna att några föräldrar kliver in i en form av föräldragrupp för att hjälpa till med att få in pengar för cuper på både kort & lite längre sikt. 

 

Liten film om Åhus Beach

 

Det är alltså inte bestämt något än, just nu är detta bara våra tankar.

 

/Ledarna

Lägesrapport - Oktober 2022
2022-11-02 22:23

Hej,

 

här kommer en liten rapport när första månaden är avverkad av säsongen 2022/2023.

 

Väldigt kul att vi har ett så stort gäng med grabbar i vår trupp. Över 30 killar där det varje vecka har kommit nyförvärv in i sällskapet också. 

 

Vi har ju i denna trupp tre lag i matchspel. P12 spelar seriespel enligt den gamla vanliga modellen (från och med U12 visas resultat & tabell). Ni ser serien här: P12-serien  

Det laget ansvarar Michael för vid matcher men vi andra ledare är med när det passar vårt schema också. 

P11 har vi två lag igång, där visas inga resultat & tabeller. 

Ni som var på föräldramötet vet att vi har för avsikt att gå runt så mycket som möjligt bland spelare i lagen, allt för att grabbarna ska tycka det är så roligt som det bara går och att man ska få spela med alla olika vid flera tillfällen under säsongen.

 

En annan sak vi pratade om på föräldramötet är träningsflit & attityd. 

Nu börjar grabbarna bli så pass stora att vi ställer mer och mer krav på dom, så klart under rimliga former. För att vara tydliga, vi upplever väldigt sällan bekymmer på träningarna men med så pass många killar på plats samtidigt på en relativt liten yta blir det ibland lite rörigt.

 

Det vi tycker är viktigt att nämna är dock att om vi har träning så är det träning. Man skolkar inte från träningen för att man exempelvis vill spela FIFA just den stunden, det tycker vi är brist på respekt gentemot ledare och de andra spelarna.

Är man sjuk, skadad eller måste plugga är det så klart en helt annan sak även om vi är av uppfattningen att man bör kunna planera inför ett skolprov så man kan komma ifrån två timmar för träning. Det är också nyttigt...

 

En del av er är duktiga på att meddela oss ledare om man inte kommer på träningen genom att skicka ett sms om saken, det ser vi gärna att alla gör så vi vet läget. 

 

Fortsätt gärna prata om det hemma vid lämpliga tillfällen.

 

Vi vet att en del av grabbarna efterlyser fler matcher. Vi kommer att försöka få till träningsmatcher framöver men det är inte riktigt så enkelt som man kan tro att få ihop schemat, vi ledare har ju hand om andra grupper i KFUM:s verksamhet också :-)

 

Matlotter, en del av er har fått hem matlotter. Det är KFUM:s enda föreningsaktivitet för att få in stålar, extremt viktigt. Ni som inte fått än, Henke har med sig dom på träningarna kommande vecka. Hämta gärna ert häfte där och då.

 

 

Pausar i december!
2020-11-26 18:52

Vi pausar träningarna för denna grupp!

 

Vi ledare för denna träningsgrupp har tagit beslut att pausa träningarna under december månad. Vi är inte bekväma med att blanda barn från flera olika skolor under det läge som är just nu.

 

Pandemin fortskrider och efter statsministerns tal i söndags där han var ännu tydligare angående ”ställ in, skjut upp, håll er hemma” så tar vi det nu ett steg till. Då det inte blir några matcher innan nyår drar vi vårt strå till stacken för att minska spridning av covid-19 och tar nya tag efter nyår, om läget medger det!

 

Detta är inget centralt föreningsbeslut, det är vi ledare för denna grupp som fattat beslutet. Allmänna råden som funnits ett tag handlar om att träningar för de yngre grupperna får fortsätta men helst utomhus och utan fysisk kontakt. Nu när spridningen slår nya rekord i Ulricehamn så känner vi att för vår egen säkerhets skull bör pausa ordinarie verksamheten i december.

 

Eventuellt kommer vi att om väderlek tillåter leta lösning för någon specialträning just utomhus framöver, om så blir så återkommer vi via mail.

 

Till sist vill vi TACKA er föräldrar som sedan de skarpare restriktionerna kommit förstått och respekterat vårt sätt att genomföra träningarna så gott vi har kunnat. Både med lämning & hämtning samt så klart tyvärr att man inte kunnat vara på plats och titta när barnen tränat.

 

Vi hoppas på full förståelse och ser fram emot en nystart av säsongen efter nyår. Vi kommer ut med mer info så fort vi beslutar om nyheter.

 

/Henke, Sofia & Magnus

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
KFUM Idrottsklubb Ulricehamn, 24/02 08:18 
KFUM Idrottsklubb Ulricehamn, 18/09 10:28 
KFUM Idrottsklubb Ulricehamn, 15/09 15:54 
KFUM Idrottsklubb Ulricehamn, 16/05 21:17 
KFUM Idrottsklubb Ulricehamn, 16/05 21:15 
KFUM Idrottsklubb Ulricehamn, 13/03 17:02 
 
Sponsorer