KFUM - Tidaholm 29-22 (12-8)
2015-11-05 22:06
Matchprotokoll samt tabell efter matchen KFUM - Tidaholm
KFUM Herr lirade ikväll säsongens andra hemmamatch. Denna gången var gästande lag Tidaholm. Tidaholm har inlett serien riktigt starkt och kom till Ulricehamn med endast en tappad poäng och därigenom häng på serieledande Sörhaga. För vår egen del så låg vi inför matchen mitt i tabellen, dock med mindre spelade matcher än alla andra lag i tabellen.

KFUM och Tidaholm möttes under försäsongen i en medioker träningsmatch och alla inblandade parter hade all rätt att vänta sig mer till kvällens drabbning.

Matchen drog igång och KFUM visade direkt att man idag var riktigt sugna och hade bestämt sig för att vara väldigt svårslagna idag! Ett bra försvarsspel från start kryddat med att Merre spikade igen i målet inledningsvis så stod det 6-0 på resultattavlan efter 8:20 spelat! En detalj är att gästerna punktmarkerade Robban redan efter tre minuter, utan något vidare resultat visade det sig.

Fortsättningen av första halvleken var jämn och fortsatt av bra kvalitet. Tidaholm spelade upp sig och känslan från läktaren var att det vill till att fokusera på rätt saker för att fixa denna tvåpoängaren, för i slutet av första halvlek kom det lite fokus på en del andra saker än just själva spelet. 12-8 i paus speglade matchbilden väldigt bra.

I början av andra halvleken kom Tidaholm lite närmare. Delvis beroende på att de själva tog sig i kragen rejält men också beroende på att hemmalaget kastade bort några enkla bollar och efter 36:34 spelat så gjorde Tidaholm 14-12 och var absolut med i matchen igen!

Där och då visade KFUM mental styrka och tog tag i sig själva igen. Tre raka mål gjordes och även om det naturligtvis inte var avgjort redan då så kom Tidaholm aldrig närmare än fyra bollar sedan. KFUM fortsatte att hålla ihop det bra bakåt och satte sin gameplan gällande försvarsspelet mycket bra, man fick motståndarnas spelare att ta de avslut vi ville att de skulle ta!

Vi fick chansen att lufta hela bänken sista minuterna och slutsiffrorna skrevs till 29-22. Mycket bra jobbat!

Segern innebär att vi hakar på så smått på övre halvan trots att vi fortfarande har färre spelade matcher än de andra lagen. Vi hoppas på att vi kan fortsätta med samma goa "go" vi har i laget nu, med hyfsat bra uppslutning på träningarna och bra inställning på matcherna. Vi gör detta SOM ETT LAG, precis som vi gjorde ikväll!