SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Ulricehamn
Handboll
Bli medlem i KFUM Idrottsklubb Ulricehamn
BLI MEDLEM
Välkomna till KFUM Ulricehamn!
Stötta KFUM handboll i tuffa corona-tider!
2021-02-15 12:05
Via nedan länk går det att läsa om hur ni kan vara med och stötta oss i KFUM handboll via en donation nu när det normalt sett närmar sig säsongsslut. Oerhört värdefullt för oss, varje tjuga är uppskattad...

Via länken ser ni också att det går att vinna ett fint pris väl värt att donera en slant för :-)

https://insamling.sportadmin.se/f/kfum-idrottsklubb-ulricehamn/77

Föreningsinfo från styrelsen gällande handbollsverksamhet.
2021-02-01 15:45

Ungdomar och barn får ta upp sin träning igen enligt Folkhälsomyndigheten och Ulricehamns kommun tillåter inomhusträningar i kommunens hallar med vissa begränsningar och med bibehållna säkerhetsrekommendationer. Det handlar om antalet deltagare samt att undvika kroppskontakt. KFUM Ulricehamn är självklart glada för detta beslut då fysisk aktivitet är så viktigt för våra barn och unga och vi betonar också vikten av den sociala samvaron i laget. 

 

I den andra vågskålen att ta hänsyn till, ligger att det alltjämt är en hög smittspridning i samhället och att vi måste hålla ut tills vaccinationerna fått verkan. Det finns många uppfattningar och känslor i denna komplicerade fråga och dessutom befinner sig handbollssäsongen i sin slutfas då vi normalt bara tränar fram till och med mars månad. Styrelsen har beslutat, efter samråd med föreningens ledare att följande gäller från 1 februari.

 

Det kommer inte spelas några fler matcher under våren.

De yngsta barnens träningar tas upp igen till hösten. Det är för stora grupper och vi löser inte de riktlinjer som är uppställda. Gäller Handbollsskolan och Bollskoj.

 

För de äldre barnen och ungdomarna bestämmer respektive tränare hur träningarna ska bedrivas men vi betonar att de säkerhetsregler som är uppställda, ska följas och att deltagare och föräldrar vet vad som gäller. Helst ska inomhusträning undvikas men om dessa kan genomföras med hög säkerhet, får tränaren mandat att avgöra om så ska ske. 

 

De grupper vars tränare väljer att ställa in inomhusträningen resten av säsongen 20-21, uppmuntrar styrelsen att grupperna ändå genomför gemensam utomhusträning eller andra aktiviteter för att bibehålla gruppernas gemenskap.

 

Vi planerar för att komma igång ordentligt med all verksamhet säsongen 21-22 och hälsar alla handbollsspelare tillbaka till handbollen igen.”

 

/Styrelsen

Dragningslista Matlotteriet 2020!
2021-01-16 07:56
På bilden ser ni alla 100 vinnande nummer i Matlotteriet som vi i KFUM har tillsammans med ICA Tornet!

Vinstutdelning enligt uppgifter i bilden, med start från lördag 23 januari.
Coronaregler KFUM
2020-11-02 19:30
Ungdomar födda 2005 eller senare fortsätter sin träningsverksamhet på ordinarie träningstider med följande korrigering. Träningen börjar fem minuter senare och slutar fem minuter tidigare. Detta ger tio minuter för skifte av träningsgrupp. De som påbörjar sin träning stannar utanför hallen tills det är tid för dem att börja sitt pass. Vi vill undvika att barn och föräldrar befinner sig samtidigt på läktaren och att avstånd inte kan upprätthållas.

Under träningspassen ska föräldrar och syskon befinna sig utanför hallen och kan endast undantagsvis efter tränarens beslut, få sitta med vid passet. Föräldrar som är behjälpliga med träningen är undantagna då de räknas som hjälptränare.

Ombyte och dusch sker hemma.

Matcher är tills annat anges inställda för samtliga ungdomslag i avvaktan på nya besked från Svenska handbollsförbundet.

Tränarna för respektive grupp är ansvariga för att upprätthålla dessa regler kring läktare, publik etc.

Påminner om vikten att ingen kommer till träning med symptom eller tränar fast familjemedlemmar är hemma och är sjuka

Egen uppmärkt vattenflaska ska medtas.

Inställda träningspass meddelas via hemsidan och med Mail

/Styrelsen
Tävlingsverksamheten m.a.a. Coronarestriktioner
2020-11-02 15:23
Info från Västergötlands handbollsförbund 2/11.


Västra Götalandsregionen tillsammans med Folkhälsomyndigheten fattade torsdagen 29/10 beslut om lokala restriktioner (tillsammans med Stockholm och Östergötland. Skåne och Uppland har lokala restriktioner sen tidigare).

Dessa restriktioner påverkar i hög grad serieverksamheten samt minihandbollsverksamheten administrerad av Västergötlands Handbollförbund. Alla matcher administrerade av VHF där lag från Västra Götalandsregionen spelar ställs in, oavsett ålder.

För matcher som finns publicerade i TA/på hemsida gäller att vi lägger samtliga inställda matcher med speldatum 2020-11-19 00:00.

Nedan ges info om hur de inställda matcherna i olika klasser/serier kommer att hanteras. 

U8-U11: Då inga resultat eller tabeller förs så ställs matcherna/sammandragen in och kommer inte att flyttas/spelas vid senare tillfälle. Eventuella matcher mellan två lag som inte tillhör Västra Götalandsregionen får spelas. Dessa ställer vi inte in automatiskt. Vill ni inte spela en sådan match hör ni av er till mig så ställer jag in den matchen också.

U12-U16: Matcherna ställs in men ska i nuläget spelas vid senare tillfälle (om restriktionerna förlängs får nytt beslut tas kring hur vi hanterar de inställda matcherna). De flyttade matcherna ska spelas senast 2021-03-21. Ni skickar in matchändringsblankett till mig för nytt speldatum. Givetvis är flytten kostnadsfri. Eventuella matcher mellan två lag som inte tillhör Västra Götalandsregionen får spelas. Dessa ställer vi inte in automatiskt. Vill ni inte spela en sådan match hör ni av er till mig så ställer jag in den matchen också.

F19-17, Herr 3 VSN, Herr 4 VGL: Matcherna ställs in men ska i nuläget spelas vid senare tillfälle (om restriktionerna förlängs får nytt beslut tas kring hur vi hanterar de inställda matcherna). De flyttade matcherna ska spelas senast 2021-03-01. Ni skickar in matchändringsblankett till mig för nytt speldatum. Givetvis är flytten kostnadsfri. Eventuella matcher mellan två lag som inte tillhör Västra Götalandsregionen får spelas. Dessa ställer vi inte in automatiskt. Vill ni inte spela en sådan match hör ni av er till mig så ställer jag in den matchen också.

Tänk nu på att avboka era halltider för dessa matcher. Domare avbokar/meddelar hemmadistriktets domartillsättare.

För träning gäller följande för lag/föreningar inom Västra Götalandsregionen (SHF:s/RF:s riktlinjer utifrån samtal med Folkhälsomyndigheten):

1. Verksamhet som riktar sig till spelare födda 2005 och senare: träningar kan fortsätta, men ej matcher. Dock gäller att:

minimera den fysiska kontakten undvik att resa med kollektivtrafik, träna utomhus om det går.

2. Verksamhet som riktar sig till äldre spelare än ovan nämnda ska pausa all verksamhet, det gäller träning såväl som match. Observera att detta ej gäller Handbollsligan, SHE och Allsvenskorna.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Handbollsskolan 2012/2013 + Flickor 2011, 27/11 10:02 
P9 - Pojkar födda 2011, 26/11 18:52 
Handbollsskolan 2012/2013 + Flickor 2011, 02/11 15:31 
Bollskôj 2014/2015, 26/10 10:08 
Bollskôj 2014/2015, 05/10 13:44 
Bollskôj 2014/2015, 30/09 19:23 
 
Sponsorer